Κατέβασμα τραγουδιών από YouTube και συναφή...

Πόσες φορές θελήσατε να «κατεβάσετε» ένα τραγούδι από το YouTube ή κάποια άλλη υπηρεσία με video?  Πολλές σίγουρα, είτε γιατί θέλετε να φτιάξετε ένα cd για το πάρτυ ή γιατί θέλετε ένα κομμάτι στο κινητό σας είτε ακόμα θέλετε να το μετατρέψετε σε ringtone. Πολλοί δε από εμάς έχουμε θελήσει να κατεβάσουμε ένα ολόκληρο video.

Θα δούμε σήμερα πως μπορούμε να κατεβάσουμε τραγούδια από YouTube σε Mp3 και όχι μόνο.

Εστιάζουμε σε υπηρεσία η οποία είναι online και όχι σε εγκατάσταση κάποιου προγράμματος στον υπολογιστή μας: www.clipconverter.gr

Αντιγράφω από το site:

ClipConverter.gr είναι μία δωρεάν online εφαρμογή μετατροπής αρχείων πολυμέσων, που σας επιτρέπει να γράψετε, μετατρέψετε και κατεβάσετε/αποθηκέυσετε σχεδόν οποιοδήποτε τύπο μουσικής ή βίντεο από URL.

Υποστηριζόμενες υπηρεσίες : YouTube (HQ,HD,4K), Facebook, Soundcloud, Vimeo, Metacafe, Dailymotion, Vk και πολλά ακόμη με συνεχείς προσθήκες.

Ο Δωρεαν μετατροπέας σας επιτρέπει να παρακολουθήσετε τα αγαπημένα σας YouTube video στο κινητό σας, tablet, PSP, iPhone, ipad, και γενικά σε οποιαδήποτε συσκευή.

 

Πάμε όμως να δούμε πως γίνεται μία μετατροπή:

 

 

1. Βρες το τραγούδι ή το video που θέλεις. Κάνε αντιγραφή το URL του τραγουδιού.

 

2. Άνοιξε την σελίδα www.clipconverter.gr (αν δεν την έχεις ήδη ανοίξει)

 

3. Επικόλλησε το URL στο χώρο που λέει «enter a valid URL of supported video sites»

 

4. Εάν θέλεις αλλάζεις τον τύπο του ήχου (αν θέλεις να κατεβάσεις τραγούδι) ή τον τύπο του αρχείου γενικότερα (για video). Εάν δεν πειράξεις τίποτα θα κατεβάσεις MP3 σε ποιότητα 128kb.

 

5. Πάτησε «Μετατροπή»

 

6. Περίμενε λίγο…..

 

7. Κατέβασε το αρχείο.

 

Στην τελευταία καρτέλα βλέπουμε και την επιλογή «επεξεργασία αρχείου». Με αυτή την επιλογή μπορούμε να επεξεργαστούμε το μουσικό κομμάτι και να πάρουμε ένα μέρος του. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν θέλουμε να κόψουμε μόνο ένα τμήμα για να φτιάξουμε πχ ringtone ή να αφαιρέσουμε μία εισαγωγή (που πολλές φορές βλέπουμε σε τραγούδια στο youtube).

Επίσης μας δίνει την δυνατότητα να αλλάξουμε τα ID3 Tags ώστε να βλέπουμε τις σωστές πληροφορίες στο κινητό μας ή στο MP3 player.

 

Να προσθέσω εδώ ότι υπάρχουν πολλές ακόμη online υπηρεσίες που πάνω κάτω κάνουν την ίδια δουλειά. Αναφέρω μερικές:

MP3Fiber.com

ClipConverter.cc

ΥouΤube-mp3.org/gr

 

Επίσης να πω ότι υπάρχουν και προγράμματα, όπως αυτά της freemake, τα οποία εγκαθίστανται στον υπολογιστή και κάνουν όλη την δουλειά χωρίς την χρήση εξωτερικών sites.

Παρότι όμως εξαιρετικά σαν αποτέλεσμα, τα προγράμματα της Freemake, θέλουν αρκετή προσοχή κατά την εγκατάσταση, γιατί συνήθως εγκαθιστούν μαζί και πολλά άσχετα ή και κακόβουλα προγράμματα. (toolbars, browser hijackers και λοιπές εφαρμογές).