Ανοιξιάτικη... checklist

Κι ενώ ακόμα είμαστε στις πρώτες μέρες της άνοιξης, ο καιρός φέτος φρόντισε να νομίζουμε ότι είναι ήδη εδώ από τα μέσα Φεβρουαρίου. Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, έτσι και φέτος έχουμε το …ετήσιο τελετουργικό καθαρισμού.  Έτσι, αποτινάσσουμε την σκόνη του χειμώνα και ετοιμαζόμαστε για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού που έρχεται.

Να σας θυμίσω λοιπόν μερικά πράγματα που θα πρέπει να εκτελούνται ημι-τακτικά σε ένα δίκτυο υπολογιστών της εταιρείας σας ή ακόμα και του σπιτιού σας.

Τα 4 βασικά σημεία ή αλλιώς Άνοιξη-Checklist:

Read more

Προβλήματα τροφοδοσίας (infographic - flowchart)

Πολλές φορές δεν συμβαίνει το αυτονόητο... έτσι πατάμε το κουμπί για να ανοίξει ο υπολογιστής μας και αντί να ανοίξει όπως περιμέναμε μπορούν να συμβούν διάφορες άλλες καταστάσεις.

Στο παρακάτω infographic προσπαθούμε να δώσουμε τις πιο πιθανές αιτίες και τρόπους αντιμετώπισης. Σημειώστε οτι μερικές φορές χρειάζεται να έχετε παραπάνω γνώσεις από ενός απλού χρήστη για να ακολουθήσετε όλο το διάγραμμα. Επίσης να πούμε ότι οι λύσεις και οι τρόποι αντιμετώπισης ενός προβλήματος μπορεί να διαφέρουν κατά περίπτωση, αλλά εδώ δίνουμε κάποιες γενικές αρχές.

Αν δεν μπορείτε ή δεν καταφέρετε κάτι με την βοήθεια του διαγράμματος τότε καλύτερα να επικοινωνήσετε με κάποιον ειδικό.

Read more

Κατέβασμα τραγουδιών από YouTube και συναφή...

Πόσες φορές θελήσατε να «κατεβάσετε» ένα τραγούδι από το YouTube ή κάποια άλλη υπηρεσία με video?  Πολλές σίγουρα, είτε γιατί θέλετε να φτιάξετε ένα cd για το πάρτυ ή γιατί θέλετε ένα κομμάτι στο κινητό σας είτε ακόμα θέλετε να το μετατρέψετε σε ringtone. Πολλοί δε από εμάς έχουμε θελήσει να κατεβάσουμε ένα ολόκληρο video.

Θα δούμε σήμερα πως μπορούμε να κατεβάσουμε τραγούδια από YouTube σε Mp3 και όχι μόνο.

Εστιάζουμε σε υπηρεσία η οποία είναι online και όχι σε εγκατάσταση κάποιου προγράμματος στον υπολογιστή μας: www.clipconverter.gr

Αντιγράφω από το site:

ClipConverter.gr είναι μία δωρεάν online εφαρμογή μετατροπής αρχείων πολυμέσων, που σας επιτρέπει να γράψετε, μετατρέψετε και κατεβάσετε/αποθηκέυσετε σχεδόν οποιοδήποτε τύπο μουσικής ή βίντεο από URL.

Υποστηριζόμενες υπηρεσίες : YouTube (HQ,HD,4K), Facebook, Soundcloud, Vimeo, Metacafe, Dailymotion, Vk και πολλά ακόμη με συνεχείς προσθήκες.

Ο Δωρεαν μετατροπέας σας επιτρέπει να παρακολουθήσετε τα αγαπημένα σας YouTube video στο κινητό σας, tablet, PSP, iPhone, ipad, και γενικά σε οποιαδήποτε συσκευή.

 

Πάμε όμως να δούμε πως γίνεται μία μετατροπή:

Read more

Οικιακά δίκτυα - Ασύρματα ή Ενσύρματα?

Ένα δίκτυο υπολογιστών στο σπίτι μπορεί μερικές φορές να είναι τόσο περίπλοκο όπως και σε ένα μικρό γραφείο, ανάλογα με το πόσες συσκευές συνδέονται στο δίκτυό σας. Τηλέφωνα, εκτυπωτές, tablets, φορητοί υπολογιστές και τηλεοράσεις μπορούν όλα πλέον να ζητούν πρόσβαση στο δίκτυο και κατ’ επέκταση στο internet του σπιτιού σας. Πλέον ο τύπος δικτύου που θα επιλέξετε και το πώς θα είναι δομημένο αυτό στο χώρο έχει περισσότερο νόημα από ποτέ ακόμα και σε ένα σπίτι.

Ασύρματα οικιακά δίκτυα - Τα υπέρ και τα κατά

Τα ασύρματα δίκτυα που συνήθως αναφέρονται ως δίκτυα WLAN και συνήθως  χρησιμοποιούν μια σύνδεση Wi-Fi μεταξύ δρομολογητή (router) του σπιτιού σας, ο οποίος μεταδίδει σε όλες τις συσκευές που βρίσκονται κοντά του. Αυτό σημαίνει ότι πολλές συσκευές μπορούν να συνδεθούν και να μην έχετε τον περιορισμό των (συνήθως) τεσσάρων φυσικών θυρών του δρομολογητή σας. Άρα, το Wi-Fi προσφέρει μεγάλη ευελιξία. Με απλά λόγια, μπορείτε να μετακινήσετε τις συσκευές σας από δωμάτιο σε δωμάτιο ή και να δημιουργήσετε μία προσωρινή θέση εργασίας στο κήπο ή στο μπαλκόνι εφ 'όσον υπάρχει αρκετά καλό σήμα. Υπάρχουν διαφορετικά πρότυπα του Wi-Fi, όπως το 802.11b που είναι μια τυπική επιλογή και το 802.11a το οποίο είναι ελαφρώς πιο γρήγορο, αλλά κατά συνέπεια και πιο ακριβό.

Read more