Ο υπολογιστής μου τρέχει αργά… τι να κάνω για να το διορθώσω; (part 2)

Συνεχίζουμε σήμερα με ακόμα 5 βήματα για να μπορέσετε να έχετε πιο γρήγορο υπολογιστή.

 

6. Σάρωση για κακόβουλο λογισμικό

 

Πλέον τα spyware και άλλο κακόβουλο λογισμικό είναι ίσως η μεγαλύτερη αιτία πολλών προβλημάτων του υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένου ενός αργού υπολογιστή. Ακόμα και αν ένα πρόγραμμα προστασίας (antivirus) είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας, σας συνιστούμε να εκτελείτε σάρωση για κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή ξεχωριστά τουλάχιστον μία φορά στις 10-15 μέρες και πάντα ανάλογα με την χρήση του. Χρησιμοποιήστε τη δωρεάν έκδοση του Malwarebytes για να σαρώσετε τον υπολογιστή σας για κακόβουλο λογισμικό.

 

 

7. Σάρωση για ιούς

 

Εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί με ένα ή περισσότερους ιούς, αυτό μπορεί να προκαλέσει τον υπολογιστή σας αστάθεια και να τρέχει αργά. Αν ο υπολογιστής σας δεν έχει εγκατεστημένο ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς, μπορείτε να εκτελέσετε δωρεάν το Housecall onlineαπό την Trend Micro για να ελέγξετε για ιούς στον υπολογιστή σας ή να εγκαταστήσετε ένα δωρεάν όπως το avastή το pandacloud.

 

8. Hardware conflicts

 

Βεβαιωθείτε ότι στη Διαχείριση συσκευών δεν έχετε κάποιο πρόβλημα με conflicts (κίτρινα ή κόκκινα marks). Εάν υπάρχουν τότε ίσως η λύση για να είναι ο υπολογιστής σας πιο γρήγορος να είναι η διόρθωση αυτών. Επίσης δείτε αν λείπουν προγράμματα οδήγησης και εγκαταστήστε ανάλογα.

 

9. Ενημέρωση των Windows

 

Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλες τις τελευταίες ενημερώσεις των Windows και είναι εγκατεστημένες στον υπολογιστή.

Εάν είστε στο Internet όταν ο υπολογιστής σας είναι αργός, βεβαιωθείτε ότι όλα τα plugins του προγράμματος περιήγησης είναι ενημερωμένα.

 

10. Ενημερώστε τους οδηγούς σας

 

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης για τον υπολογιστή σας, ειδικά τα τελευταία προγράμματα οδήγησης της κάρτας γραφικών.

 

11. Επανεκκίνηση του υπολογιστή και πάλι

 

 

Αν έχετε κάνει κάποιο από τα παραπάνω βήματα, αλλά ο υπολογιστής σας εξακολουθεί να ενεργεί αργά δοκιμάστε να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή και πάλι σε αυτό το σημείο.